Alkoholbehandling – når misbruget skal stoppes på effektiv vis

04 maj 2020 Astrid Pedersen
Alkoholbehandling - når misbruget skal stoppes på effektiv vis

Er du alkoholiker, og vil du gerne vende din livs situation til det bedre? Så er det nu, du skal tage beslutningen. Det at du er i stand til at anskue din situation kritisk er nemlig ingen selvfølge. Dit misbrug kan hurtigt nå et stadie hvor du mister din evne til selverkendelse – og så går det kun én vej.

Hvis du har planer om at lægge flasken på hylden, er det således om at smede mens jernet er varmt. Du bør hurtigst muligt kontakte et misbrugscenter med speciale inden for behandling af alkoholmisbrug – og gerne et, som tilbyder indlogering under behandlingsforløbet. På den måde kan du være sikker på at du ikke falder i mens du er godt i gang med afvænning, hvorved alt dit arbejde vil være spildt.

Hvor kan jeg få hjælp til behandling af alkoholmisbrug?

Hos Behandlingscenter Stien kan du få hjælp til såvel den indledende afgiftning og afrusning som til et længerevarende behandlingsforløb med fuld indlogering og forplejning. Det er en rigtig god idé at vælge denne løsning. Det kan være rigtig risikabelt at forsøge sig med afrusning på egen hånd, især hvis misbruget har stået på igennem længere tid.

De abstinenser, man som inkarneret alkoholiker vil opleve i denne periode, tåler ingen sammenligning med almindelige – eller endog slemme – tømmermænd. Flere tørlagte alkoholikere beskriver ugevis med feber, rystelser, delirium, opkastning og diarre samt ulidelige smerter i kroppen. Faktisk er det inden for de første dage af et afrusnings forløb, at fristelsen for at genoptage drikkeriet er allerstærkest.

Hos Behandlingscenter Stien vil afrusning foregå under overvågede forhold, og med lindring i form af varme bade, massage, og eventuel mild medicin. Og når alle giftstoffer er ude af kroppen, er du klar til at gennemgå det egentlige afvænningsforløb, som typisk varer omkring fem uger.

Du kan læse mere om behandling af alkoholmisbrug hos Behandlingscenter Stien på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder