Få et tilbud på en grundig gulvafhøvling i Hvidovre

09 maj 2019 Astrid Pedersen
Få et tilbud på en grundig gulvafhøvling i Hvidovre

Et intakt trægulv er et stort aktiv for din lejlighed eller for dit hus. Går du i købetanker, bør du således kigge efter trægulve i din potentielt nye bolig, når du er på boligjagt. Disse kan sagtens gemme sig under linoleum, eller være dækket af et tykt lag mørk lak eller fernis. De kan også fremstå beskadigede eller ujævne – som om de er klar til at blive revet op og kørt på lossepladsen. Du bør dog ikke lade dig afskrække. Så længe træværket virker sundt og intakt, kan trægulvet med stor sandsynlighed blive rigtig flot og ensartet med en grundig gulvafhøvling.

Hvad kan en gulvafhøvling gøre for mit gulv?

En gulvafhøvling fjerner det øverste lag af gulvets overflade – op til cirka fem millimeter – ved hjælp af en valse, hvorpå der er monteret skarpe knivskær. Herved skrælles det lag af, i hvilke de mest udtalte skønhedspletter sidder. Og de værste buler, ujævnheder og niveau forskelle bliver samtidig udlignet, således at overfladen bliver plan. Efter en gulvafhøvling følges op med en gulvafslibning, ved hvilken træværket finpudses, så det er parat til en efterbehandling.

Her kan du for eksempel vælge lud eller sæbe, som lysner gulvet og gør overfladen skinnende og silkemat, olie, som giver træværket en dybere tone og fremhæver dets unikke karakteristika, eller lak, som forsegler træværket og beskytter det imod ridser og skrammer.

Kan jeg selv afhøvle mit trægulv?

Det kan på ingen måde anbefales, at du selv giver dig i kast med en gulvafhøvling. Risikoen for, at du som glad amatør anretter store skader på træværket, er simpelt hen for stor. I stedet bør du få fat på dit lokale gulvcenter, som kan anvise dig en dygtig, faglært håndværker. Han kan hjælpe dig med at få det optimale resultat ud af din gulvafhøvling. Læs mere på gkservice.dk

Flere Nyheder