Få tilpasset og isat tandimplantat i Århus

04 juni 2020 Astrid Pedersen

Har du en tand som er flækket flere gange – måske fordi tanden er skrøbelig på grund af en tidligere rodbehandling? Så kan det være en god idé at kigge på en anden løsning end blot at blive ved med at lappe den med fyldninger. Tanden vil blot blive ved med at gå i stykker, og så skal du til tandlægen hver eneste gang.

En beskadiget tand kan samtidig give bakterier adgang til gummerne og kæben via madrester som samler sig i tandkøds lommen. Og så er der grobund for tandkøds betændelse, som på sigt kan udvikle sig til parodontose og inflammation i kæbe knoglen.

Hvad gør jeg med min ødelagte tand?

Der er faktisk ikke nogen grund til ikke at skille sig af med en sådan problem tand. Hvis du ikke ønsker at gå rundt med et hul i din tandrække, kan du nemlig vælge i stedet at få isat et implantat.

Et implantat er en erstatning for tandens naturlige rod som bores ind i kæben, hvorpå der kan monteres en kunstig tandkrone.. Hvis tandlægen vurderer at du er bedst tjent med et tandimplantat, vil du skulle gennemgå et forløb af nogle måneders varighed.

Først fjerner tandlægen hvad der nu måtte være tilbage af den naturlige tand, og borer dernæst et hul ind i din kæbeknogle. Selve implantatet monteres heri, hvorpå en midlertidig krone monteres indtil den permanente krone er færdig. En kunstig tandkrone til montering på et tandimplantat er typisk fremstillet af plast, porcelæn, eller en blanding af metal og keramik, og vil i udseende ikke kunne skelnes fra de øvrige tænder. Du vil sagtens kunne bide og tygge normalt kort tid efter at kronen er monteret.

Hvor kan jeg få et tandimplantat i Århus?

Hos Tandlægerne på Stjernepladsen, som er en tandlæge klinik med central beliggenhed i Århus, kan du altid få et tilbud på tandimplantat – læs mere på https://stjerneklinik.dk/behandlinger/implantater/ 

Flere Nyheder