Fordelene ved et kursus i VBA

30 juli 2019 Nete Mortensen
Fordelene ved et kursus i VBA

Hvis din virksomhed arbejder det mindste digitalt og har det mindste med IT at gøre, så bruger du og dine kolleger eller ansatte helt sikkert Office-pakken. Alle disse programmer er designet til at hjælpe med kommunikation, præsentation, regnskab og grafik. Med andre ord helt perfekte i en kommerciel sammenhæng. Men for at kunne bruge disse programmer, så må du selv og dine kolleger også kunne tale deres sprog.

Her er det helt ideelt med et kursus i VBA for hele virksomhedens hold af ansatte. På et VBA-kursus lærer I ikke at bruge de forskellige programmer, men lærer derimod at udnytte dem endnu bedre og kommunikere med dem. 

Hvad er et VBA-kursus?

VBA står for Visual Basic for Applications. I bund og grund lærer du på denne type af kursus det sprog, som Office-programmerne er bygget op af. Det er logisk nok dermed ikke et grammatisk sprog, men derimod et sprog af IT-koder.

Det fede ved at lære dette nye sprog fra bunden er, at det giver dig og dine kolleger en langt større magt over programmerne. Frem for bare at bruge de basale funktioner, som de allerede indeholder, kan I nu kode og omskrive, så processerne bliver specialiserede i forhold til jeres arbejdsplads.

Laptop on Table

En investering i fremtiden

Det koster selvfølgelig penge at sende så mange medarbejdere af sted på et kursus, som det kræver nogle timer at gennemføre. Men hvad end du er chefen, eller om du skal overtale din chef til at lade jer komme af sted, så har du ét godt argument for at bruge pengene.

Et kursus i VBA er nemlig en investering i virksomhedens fremtid. Efterhånden som de ansatte bliver bedre til at betjene programmerne, vil en lang række processer kunne optimeres. Det betyder en mere effektiv arbejdsgang og dermed også en mere effektiv virksomhed i det lange løb. 

Flere Nyheder