Kom skæmmende pletter og misfarvninger til livs med en gulvafslibning

25 august 2019 Astrid Pedersen
Kom skæmmende pletter og misfarvninger til livs med en gulvafslibning

Et trægulv, som netop er blevet behandlet med olie eller sæbe efter en gulvafslibning, vil typisk fremstå smukt og skinnende. Olie behandlingen vil enten gøre træets egen nuance dybere, eller måske tone det i en anden farve – for eksempel sort, grå eller rødbrun. Ved en olie behandling fremhæves træværkets individuelle og unikke karakteristika, for eksempel årer eller knaster, hvilket giver gulvet personlighed og identitet.

En sæbe behandling er der imod velegnet, hvis du ønsker et lyst og strålende gulv med en silkemat overflade. Den fede, hvidpigmenterede sæbe, som arbejdes ned i træværket ved en sæbe behandling, vil på én gang mætte de overfladiske fibre og samtidig bleget træet flere toner. Slutresultatet er et smukt og ensartet trægulv med et hvidligt skær, som kan lyse hele rummet op. En sæbe behandling er for dig, som ønsker en lys og let karakteristik i din hjemlige decor.

Få bugt med slitage i dit sæbe behandlede trægulv med en gulvafslibning

Desværre ses det ofte, at sæbe behandlede trægulve hurtigt kommer til at fremstå trætte og slidte – især hvis de bruges hyppigt, som det er tilfældet i private boliger. Daglig slitage fra sko, møbler, legetøj og kæledyrenes kløer lægger et hårdt pres på det sæbe behandlede gulv. Og på et tidspunkt vil slitagen nå til et punkt, hvor det nødvendigt med en gulvafslibning hvis gulvet skal være flot og strålende igen.

Dette kan til alt held sagtens lade sig gøre uden at du behøver at betale en bondegård herfor. En gulvafslibning er en skånsom metode, hvorpå overfladiske skønhedspletter i dit sæbe behandlede trægulv nemt kan fjernes. Dette sker ved hjælp af sandpapir, og efterlader gulvet ensartet og jævnt – klar til at modtage en ny, plejende sæbe behandling. Din lokale gulvmand kan hjælpe dig med såvel gulvafslibning som efterbehandling – læs mere på jigulvservice.dk

Flere Nyheder