Press "Enter" to skip to content

Lidt tal om internettet

Hvorfor er det egentlig så vigtigt at begå sig med SEO? Skal brugerne ikke nok finde min hjemmeside, hvis de søger ihærdigt nok?
Muligvis. Men hvis du vil være helt sikker på, at folk finder frem til dig, er SEO meget vigtigt, og det kan lidt talstatistik give dig et bevis for

Bare rolig, du skal ikke være en ørn til matematik for at forstå de udlæg, vi kommer med her. De her tal skal såmænd være med til at gøre det konkret for dig, hvorfor det er vigtigt at lægge en god SEO-strategi.

Hvis du er yngre end 27 år, er du faktisk yngre end den ældste hjemmeside. Ved de første hjemmesiders tidsalder, forventede man ikke, at fænomenet “internet” ville blive noget relevant – så kan du lige spole tiden frem til 2018, hvor rigtig meget salg og informationssøgning foregår over nettet.

I løbet af 1990’erne eksploderede antallet af hjemmesider med eksponentiel fart, og med den nye teknologi i form af blandt andet smartphones og iPads er det blevet meget lettere at tilgå internettets verden.

Sidste år var der omkring 1 milliard hjemmesider, og 3 milliarder mennesker havde adgang til internettet, og for tiden har vi passeret de 7 milliarder befolkningsdeltagere på planeten jorden, og alle disse tre tal kan nok forventes at stige.

Google er jo som bekendt en af mest benyttede søgemaskiner, og med så mange mennesker med adgang til internettet, er det mange personer, der skal kæmpe om at finde den rigtige hjemmeside blandt et lige så gigantisk udbud.

Så kan det godt være, du er rigtig stolt af at finde din hjemmeside på sige 3 på Google over relevante søgninger, men umiddelbart kommer 75 procent af de mennesker, der søger på Google, aldrig videre til side 2. Hvornår har du fx sidst gjort det, da du søgte efter noget på Google?

Derfor kan du forhåbentlig se, hvor vigtigt det er, at du lægger en god søgemaskineoptimering, så du kan blive fundet på de rigtige søgninger.

En af metoder til at lave en god søgemaskineoprimering er at benytte sig af linkbuilding. Det kan du læse meget mere om her: https://www.klikko.dk/linkbuilding/