Sådan forlænger du levetiden på sliddele

21 juli 2020 Cecilie Mortensen

Når man til daglig er på en arbejdsplads, hvor man er afhængig af forskellige maskiner, så er det et must, at de også kører, som de skal. Eller kan det gå udover den produktivitet, man gerne skal holde i løbet af arbejdsdagen. Når det er sagt, så er det ikke til at undgå, at forskellige sliddele med tiden kommer på overarbejde og trænger til fornyelse. Og her kommer termisk pålægning på banen. 

Forlæng levetiden på sliddele med termisk pålægning

En termisk pålægning er en effektiv måde, man kan arbejde mange typer af sliddele, hvis ikke sliddelen længere fungerer som den skal. Og i stedet for at du skal ud og købe en ny dyr sliddel, så kan der arbejde med termisk pålægning, så maskinen den passer i kan komme til at fungere som smurt igen. 

Med den termiske pålægning arbejdes der med metalpulser, som opvarmes, og som bagefter skal indsmeltes på den sliddel, der er aktuelt. Herefter skal det indsmeltes med ilt og gas, for til sidst at blive få en diamantslibning, så den passer helt, som den skal. 

Det smarte ved denne proces er, at sliddelens levetid kan forlænges med op til 5 gange. Derfor er der ikke noget at sige til, at det er et oplagt valg. En anden fordel er også, at sliddelen får bedre slideegenskaber. 

Find det rette firma til opgaven

Hvis du vil finde frem til en løsning til netop den ting, der skal have en termisk pålægning, så kontakt gerne et firma, som er specialiseret i denne type arbejde. På den måde kan du være mest sikker på, at du opnår de mange positive effekter, som er ved at sliddele får en termisk pålægning. Du kan altid starte din søgning her, når du både vil have arbejde af høj kvalitet og god vejledning: https://www.thybotech.dk/termisk-paalaegning-og-indsmeltning.aspx

Flere Nyheder